Ägaranmälan Hund

Om din hund är stambokförd i Svenska Kennelklubben kan du kostnadsfritt registrera den i vårt hundägarregister, DjurID.se. Läs om hur Svenska Kennelklubben behandar dina personuppgifter. 

Gör så här:  

  1. Ange hundens registreringsnummer och tryck på "Sök". Registreringsnumret hittar du på hundens registreringsbevis, stamtavla, eller via SKKs e-tjänst Hunddata.
  2. Fyll i information om hundens ID-märkning, antingen chipnummer eller tångavtryck. 
  3. Fyll i dina uppgifter som ägare, och klicka på "Skicka anmälan"
  4. Inom några minuter kommer du se din hund på "Mina Hundar"

Observera! Om din hund inte är registrerad/stambokförd hos SKK (till exempel en blandrashund) använder du blanketten "Ägaranmälan för blandras eller oregistrerad hund"

Har din hund redan en ägare upprättar ett ägarbyte tillsammans med den gamla ägaren. Blankett för ägarbyte. 

 

 

Varför ska jag ägarregistrera min hund? 

Det finns flera anledningar till varför du borde ägarregistrera din hund:

  • Om hunden oturligt nog skulle springa bort går den att spåra till ägaren via det registrerade id-numret. DjurID.se har öppet dygnet runt för bortsprungna hundar och katter. Polisen har egen inloggning till registret. DjurID.se finns även på Facebook, både för bortsprungna hundar och katter.
  • Om en hund skulle springa bort vid resa inom Europa är DjurID.se kopplat till Europetnet, som är en europeisk databas. Där kan man söka på chipnummer, se i vilket register hunden är registrerad och på så sätt få kontakt med ägaren.
  • Genom ägarregistreringen bidrar du till att öka kunskapen om hundar. Forskare, rasklubbar och andra har möjlighet att komma i kontakt med ägare och lära sig mer om hundars hälsa och beteende.
  • Hundens ägare kommer synas på Hunddata om man har valt att publicera sina personuppgifter på SKKs webbplatser.
  • Vid avel eller utställning/prov utomlands kan en ägarregistrering i DjurID.se vara ett måste.
Copyright © Svenska Kennelklubben