/* If you want to hide the entire
 • element, not just the link, you might need to use JavaScript or a more specific class/id if available. */

  Ansökan Kennelnamn

  Som uppfödare inom Svenska Kennelklubben har du möjlighet såväl som skyldighet att registrera ett unikt kennelnamn, som står som ett prefix framför valparnas namn på registreringsbevisen. Du måste ha ansökt om kennelnamn och betalat ansökan innan du registrerar din tredje valpkull.

  Handläggning av din ansökan

  Handläggningstiden från ansökan till godkänt kennelnamn är ungefär tre månader, under den tiden gör vi en prövning av namnet i enlighet med regelverket för kennelnamn. Det innebär att vi kontrollerar att det inte finns andra kennelnamn som liknar det du ansökt om, att vår internationella samarbetsorganisation FCI godkänner ditt kennelnamn och att vi möjliggör för andra uppfödare att protestera mot ett namn som har godkänts av SKK och FCI.

  Om du ska ansöka om kennelnamn för att kunna registrera din tredje valpkull räcker det med att du har betalat ansökningsavgiften för att du ska få registrera kullen. Ditt kennelnamn läggs sedan till valparnas namn när handläggningen är klar och ditt kennelnamn har godkänts.

   

  Läs mer i beskrivning viktigt att tänka på

  Välj antal sökande till kennelnamnet

  1 Person

  2 Personer


  Beskrivning

  Under sommaren kommer vi att digitalisera processen för ansökan om kennelnamn, det innebär att ansökan om kennelnamn under en övergångsperiod kommer att ta lite längre tid än vanligt, bland annat beroende på att nya kennelnamn inte kommer publiceras på SKKs webbplats under juli och augusti.

  Du som ansöker om kennelnamn under sommaren kommer att få besked till hösten, vi tackar för visad förståelse.

  Copyright © Svenska Kennelklubben